Головна » Зара Суренівна: роби те, що любиш

Зара Суренівна: роби те, що любиш

Автор admin

Зара Суренівна – уважний, турботливий і чуйний педагог – веде гурток «Архітектурне моделювання» станція юних техніків.

Любов до архітектури у Зари почалось ще з дитинства, коли в 10 класі вона перевелася в групу креслення. Вчитель любов’ю до свого предмету і знанням справи викликала захват та прищепила любов до знань.

Сама Зара розпочала свій шлях педагога з училища, де вона викладала близько 7 предметів. Навчаючи малярів-штукатурів у ліцеї, дипломні роботи яких повинні були містити креслення, Зара Суренівна допомагала своїм студентам зробити цікаві та дуже різноманітні роботи. Після цього поступово все переросло в гурток під назвою «художній дизайн». Але, на превеликий жаль ліцей почав втрачати напрямок будівельних спеціальностей.

Неймовірно талановита жінка створює неповторні проєкти, якими вже зацікавилися голови ОСББ – це проєкти ландшафтного дизайну для дворів. Буквально, з підручних засобів, створює практичні предмети життєдіяльності – меблі, декор, проєктний макет.

З 2007 року стала викладати архітектурне моделювання в Станції юних техніків. Вихованці активно беруть участь у багатьох конкурсах, де по праву займають призові місця. Створюють макети будівель, ландшафтні проєкти для парків, ділянок, розробляють різні сувеніри. Разом 35 років загального стажу діяльності Зари, який почався ще в Вірменії.

У гуртку «архітектурне моделювання» юні техніки створюють проєкти, працюють з кресленнями та пробують себе в різних напрямках. Також створюють різноманітні проєкти для рідного міста Южноукраїнськ. Обдаровані діти беруть участь в різнопланових конкурсах і займають призові місця. Постійні учні освоїли всі навички, гідно здатні створювати та розробляти свої ідеї самостійно.

Єдине, що перешкоджає – це технічна комплектація комп’ютерів і будматеріалів для моделювання макетів. Зара Петросян сама створює атмосферу кабінету, що надихає. Майструє меблі та впорядковує зручності, вона не втрачає можливість максимально поліпшити умови архітектурного гуртка, щоб зацікавити своїх учнів.

«Нескінченно я буду обмінюватися досвідом, який є у мене. Часом ми підіймаймось до мене додому і працюємо на моєму комп’ютері, адже мій ноутбук зовсім не тягне такі великі проєкти. Нам пощастило, що організація «Юженергобуд» подарували Олексію ноутбук, зараз він може займатися і сприяти нам», – коментує Зара Суренівна.

Гурток «архітектурне моделювання» приймає діток від 12-17 років. Записатися можна за номером телефону (098) 495-56-49, або прийти по адресу м. Южноукраїнськ пр. Незалежності 37

Зара Суренівна надзвичайно талановитий, добра і щира людина, про неї пишуть, знають і поважають.

У п’ятницю до Зари Суренівни приїжджала знімальна група телепрограми «Жди меня» Україна, готують сюжет. Річ у тому, що Зара розшукує подругу з Вірменії, з якою не бачилася з юних років. Ностальгія про батьківщину, про першу роботу на заводі підказала надрукувати в телепрограму. Будемо сподіватися, що допоможуть відшукати подругу.

«Я дуже хотіла б зустрітися, я її шукала всюди, в соціальних мережах, і коли приїжджала до Вірменії, була там 4 тижні, шукала за старими адресами, дзвонила і все безрезультатно. Адже, пройшло дуже багато років, і я без поняття, де вона може бути. Дуже багато товаришів, добрих і хороших, з якими я працювала, теж хотілося б побачитися», – розповідає Зара.

Зару Суренівна Петросян разом з Вірою Андріївною Миронової від профспілки розробляють проєкт з установки пам’ятної дошки колишньому генеральному директору ЮУАЕС Володимиру Фуксу, до Дня Енергетика 22 грудня 2020 року. Завдання проєкту – створення ландшафтного дизайну для благоустрою території пам’ятної дошки.

Ще новини

Залишити коментар