Головна » За освітою – газозварник, за покликанням – майстриня. У місті Южноукраїнськ, талановита жінка створює шедеври з природних матеріалів

За освітою – газозварник, за покликанням – майстриня. У місті Южноукраїнськ, талановита жінка створює шедеври з природних матеріалів

Автор admin
Чи не знайдеться такого незвичайного матеріалу, з якого не можна було б зробити картину. Можливо, дехто вважає божевільною ідеєю створення картин з плівки яєчної шкаралупи, плівки з цибулі або часнику, кори дерева, трави з Південного Бугу та стриження синтетичної нитки в пух, і цей перелік далеко не повний. Його можна продовжувати нескінченно, тому що фантазія Регіни Георгіївни невичерпна. Вона створює незвичайні картини з природних матеріалів своїми руками.

Упродовж 20 років, Регіна Георгівна створює картини за дуже складною технікою. При виготовленні картин майстриня використовує природні та штучні матеріали, напівдорогоцінні камені. Також використовує японську техніку “Кунісайга”. На виконання однієї картини южноукраїнська рукодільниця витрачає майже пів року.

фото: Регіна Овчаренко подарувала міському історичному музею дві свої картини
Регіна з дитинства любить малювати. Вирішила з часом опанувати щось незвичне, даруючи красу людям, а душевну насолоду — собі.

«Ще в дитинстві мене мама вчила вишивати, вона за національністю Естонка, тому до мистецтва дуже близька була. Привчала спостерігати красу навкруги, я їздила багато де, і насправді у світи гарна природа. Найцікавіше те, що в мене все виходило: вишивка гладдю, вишивка хрестом, в’язані шалі. Потім я шила весільні сукні, до речі собі та своїй дочці весільні сукні я шила сама. З початку починала з плоских картин, находила яскраву травичку засушувала її, потім фарбами аквареллю або гуашшю створювала фон для картини, купувала напівдорогоцінні камені та створювала композиції. Важливо вміти знаходити новий сенс у звичних речах, навіть якщо це щось зовсім непримітне. Насправді фантазувати можна нескінченно» – розповідає авторка картин.

Є у Регіни Георгіївни пейзажі та композиції більш звичних матеріалів сушених трав’янистих рослин, квітів, суцвіть, нирок, моху, гілочок, каменів і т.д. Роботу майстрині можна поділити по складанню композицій на три частини: збір рослин, їх засушування та створення шедевра. Причому засушує рослини Регіна Георгіївна в натуральному вигляді, без використання паперу і без розбору на суцвіття. Кожну квітку та рослину дуже важливо збирати у визначний період цвітіння.

Роботи дивовижної майстрині виставлялися в музеях міста Южноукраїнська та Первомайська і мають численні нагороди, грамоти, подяки. Крім цього, у 2009 році, у Москві на ВДНГ робити Регіни зайняли І місце.

Як стало відомо, Регіна Георгіївна, жодної своєї картини не продала – більшість з них знаходяться у дочки в Москві, багато робіт подаровані друзям, сусідам, знайомим. Крім цього, 2 картині були подаровані Южноукраїнському історичному музею.

Багато рослин Регіна Овчаренко збирає на пустирях, полях, навіть вдома, стверджуючи, що все, що нас оточує, – прекрасний матеріал для творчості. Вдома у Регіни Георгіївни є маленький кабінет, де у неї десятки коробочок з заготовлянням: сушені трави, гілки, квіти, насіння, жучки та метелики, напівдорогоцінне каміння та нарізана тканина, яку вона перетворює в пух.

Тільки уявіть, як непросто знайти квітку, колосок, листок або травинку, які були б схожі на частину композиції. Автор цих природних картин провела чимало часу в прогулянках на свіжому повітрі. Але, як вона сама зізнається, це для неї – справжнісінька терапія.

Ще новини

Залишити коментар