Головна » Южноукраїнська школа №1 святкує ювілей – 45 років!

Южноукраїнська школа №1 святкує ювілей – 45 років!

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

45-річний ювілей школи – не звичайний ювілей, а ювілей домівки поколінь. Це не тільки свого роду історична віха, але і як би кордон, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідній школі, і, звичайно поділитися планами на майбутнє.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Сьогодні 45-річний ювілей школи святкує Южноукраїнська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 1 імені Захисників Вітчизни. Цього дня цей храм науки, святково прибраний, гостинно відчинив свої двері для 96 майбутніх першокласників.

Зустрічав гостей та учнів господар – директор школи Петренко Олександр Олександрович. Ювілей школи для нього – особисте свята, адже він не лише чудовий педагог, організатор, наставник, а справжній патріот своєї школи. Вже понад 14 років Олександр Олександрович очолює педколектив.

За нелегку, неспокійну, самовіддану працю, повагу та вдячність, найкращі побажання у ювілейний «день народження» винуватцям свята висловили генеральний директор ПрАТ “Юженергобуд” Литвиненко Дмитро та депутат Южноукраїнської місцевої ради Жанна Кривіцька.

Наразі підприємство ПрАТ “Юженергобуд” вже понад двох років підтримують та допомагають першої школі.

В місті Южноукраїнську саме Перша школа стала іменним закладом: імені Захисників Вітчизни, тому що патріотичне виховання в школі є пріоритетним.

Наразі школа співпрацює з різними організаціями, такими як: громадська організація «Южноукраїнська спілка ветеранів та воїнів АТО»; спілка ветеранів Афганістану (воїни-інтернаціоналісти); організація ветеранів війни, праці та Збройних сил України та військовослужбовцями військової частини 3044 Національної гвардії України.

Вони одні з найперших встали на захист незалежності та єдності нашої держави. У шкільному краєзнавчому музеї вшановують пам’ять героїв воїнів АТО, які віддали своє життя, виконуючи свій громадянський обов’язок, Боровика Юрія та Козія Артема.

За роки існування школа випустила зі своїх стін 3211 учнів, із золотими медалями з її стін вийшло 69 випускників, зі срібними – 70 учнів.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Про випускників першої школи знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами: це учасники української фабрики зірок Марк Савін, Олена Віноградова, переможниця Слов’янського базару Наталя Краснянька, резидент «Камеді клабу», соліст дуету «Гаджети», а нині учасник АТО Роман Пілявський, переможець чемпіонату світу з бальних танців Гербій Роман, чемпіонка з плавання на першість Європи, учасниця Олімпійських ігор Ганна Дзеркаль, срібний призер Чемпіонату світу з кік-боксінгу та таїландського боксу, Чемпіонату Європи, шестиразовий чемпіон України Куранович Андрій та багато інших прославляють рідну школу.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
18 вересня 2002 року в урочистій обстановці була відкрита меморіальна дошка в пам’ять першого директора першої в Южноукраїнську школи

Про першу школу знають всі. Адже  для багатьох перша школа залишається не тільки ключем пізнання основ наук, і навіть не просто сходинкою у доросле життя – вона займає особливе місце у серці кожного і зберігається в пам’яті, як другий дім, де пізнаються радощі та труднощі життя.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Вітаємо всіх з ювілеєм цієї чудової школи. Хочемо побажати довгих років діяльності цього навчального закладу, цим прекрасним вчителям, цим добрим і чуйним співробітникам школи. А також бажаємо цілеспрямованості та ентузіазму кожному з учнів, бадьорості та сил кожному з батьків. Будьте всі здорові, вірте в себе, нехай школа всім вам допомагає реалізовувати мрії, дізнаватися щось цікаве і відкривати для себе щось дивовижне з кожним днем. Зі святом.

Привітання з ювілеєм першої школи від редакції ЮжБуд_News та трудового колективу “Юженергобуд”

Ще новини

Залишити коментар