Головна » Військовослужбовцям зменшили розмір щомісячної доплати

Військовослужбовцям зменшили розмір щомісячної доплати

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Кабмін змінив порядок нарахувань виплат військовослужбовцям. Тож з першого лютого додаткову винагороду в 30 тис. грн більше не виплачуватимуть тим, хто не бере участі у бойових діях і перебуває в тилових регіонах. Але бійцям, які працюють у зоні бойових дій, далі нараховуватимуть по 100 тис. гривень.

Про це повідомило міністерство оборони України.

Відтепер керівники відповідних міністерств та державних органів визначатимуть порядок і умови виплати додаткової винагороди для військових та інших силовиків, які не перебувають в зоні бойових дій. Тобто виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

Отримуватимуть зарплату без додаткових грошових винагород:

  • військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України;
  • строковиків і курсантів ВВНЗ;
  • офіцерів управлінь і штабів. 

Мінімальний рівень для ЗСУ, Нацгвардії та прикордонників установили не менш ніж 20 100 грн. Для осіб рядового і начальницького складу ДСНС і Нацполіції – не менш ніж 17 000 грн.

Надбавки у розмірі 100 тис. грн отримуватимуть ті військові, які виконують бойові завдання на передовій (ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ГУР Міноборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, Державної спеціальної служби транспорту, осіб рядового і начальницького складу ДСНС, осіб начальницького складу Управління спеціальних операцій НАБУ).

Ті військовослужбовці, які виконують бойові завдання не на фронті, наприклад, сили ППО, отримуватимуть також 100 тис. грн, але ця надбавка оплачуватиметься згідно з бойовими розпорядженнями за час виконання завдань.

Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти — виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються. 

Виплати у розмірі 30 тис. грн платитимуть військовим, які працюють на фронті, але не беруть участі в боях, наприклад – на другій і третій лініях оборони. Також ця премія для тих, хто служить у прикордонних районах областей, де не ведуться бойові дії. Це стосується і тих, хто працює в матеріально-технічному забезпеченні.

Іншими словами, доплати, крім 100 тис. грн, тепер залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань, кажуть у Міноборони.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар