Головна » Вчителям відтепер необхідна інтернатура?

Вчителям відтепер необхідна інтернатура?

Автор Анна

У Міністерстві освіти і науки України запропонували до розгляду проєкт Положення про педагогічну інтернатуру, яким визначено механізм супроводу вчителів, яких вперше призначено на посаду педагогічного працівника. Про це повідомляє сайт Освіта.ua

Термін інтернатури майбутнього вчителя становить рік, протягом якого інтерна супроводжує наставник-педагог, який має досвід педагогічної діяльності за спорідненою предметною спеціалізацією. Такий наставник-педагог буде отримувати окрему доплату.
Інтерну необхідно буде за цей рік навчитися проводити індивідуальні консультації, готувати навчальні заняття, розробляти дидактичні матеріали, здійснювати моніторинг результатів навчання учнів, брати участь в круглих столах, тренінгах тощо.

Педагогічна інтернатура провадиться відповідно до програми, що передбачатиме теоретичну та практичну допомогу інтерну.
Окрім того, інтерн та його наставник мають здійснювати взаємовідвідування навчальних занять та відвідувати уроки інших досвідчених учителів.

Молодий учитель у рамках проходження інтернатури має виконувати обов’язки згідно з посадовою інструкцією та обов’язки, покладені на нього трудовим договором.

Звіт про виконання програми педагогічної інтернатури буде заслуховуватись на засіданні педагогічної ради школи.

Ще новини

Залишити коментар