Головна » В Южноукраїнську вперше відбудеться виставка “Сучасна японська каліграфія” Neo-Calliigraphy

В Южноукраїнську вперше відбудеться виставка “Сучасна японська каліграфія” Neo-Calliigraphy

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Виставка сучасної японської каліграфії від унікального українського художника-каліграфа Райрю Проджект, на якій буде представлено понад 15 творів, буде вражати відвідувачів Южноукраїнської громади та гостей міста.

Виставка складається із двох частин: “Ієрогліф року, традиції Японії” та Neo-Calliigraphy.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Урочисте відкриття відбудеться у другій половині вересня в ПК “Енергетик” в картинної галереї “Гард”

Художник, який навчався у японського каліграфа, створив унікальний стиль, в якому замість туші використовує клей і кольоровий пісок. Автор сам його фарбує та сортує за розміром, а рами для картин витесує власноруч. Каже – щоб картини заряджали енергією глядачів, то енергію потрібно туди вкласти. Тому автор фактично встановлює візуальне спілкування з глядачем через картини, демонструє інший світ, який відволікає від реальності, що буквально змушує поринути в глибокі роздуми духовної істини.

Техніка Райрю дозволяє заглянути в фундаментальні принципи реальності, відносин між людиною та світом, об’єднуючи східне та західне мистецтво. Японці вірять, що кожне слово має свою душу і силу. Слова можуть нести удачу. Тому вивчаючи класичну каліграфію, у художника і виникла ідея створити таку роботу, в якій не можливо встановити чітких граней між ієрогліфом та його мальовничим виглядом, щоб глядач не сприймав роботу візуально, а сконцентрувався на її значені.

Так виникла неокаліграфія – мистецтво оформлення японських «ієрогліфів-знаків» в експресивній, гармонійній і майстерній манері на базі класичної японської та китайської каліграфії з елементами живопису, попарт, стріт-арту, графіки та графіті.

Організатори виставки хочуть показати, як автор майстерно у своїх роботах поєднує фундаментальність і канони японської традиції з самобутньою подачею, більш властивою сучасному мистецтву, зробивши древнє мистецтво каліграфії артистичним і яскравим, нові традиції жителів країни сонця, що сходить.

Виставка була вже презентована у Києві, Хмельницькому, Миколаєві, Вознесенську, Очакові, Херсоні.

Ще новини

Залишити коментар