Головна » В України з’явиться місто-курорт між озером Сасик та Чорним морем

В України з’явиться місто-курорт між озером Сасик та Чорним морем

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
Ним стане Dunaya Resort Ukraine, першу частину якого планують збудувати на Одещині до травня 2023 року. Курорт із гральними зонами планують розташувати на косі між озером Сасик та Чорним морем у Татарбунарському районі Одеської області. Всього на площі 500 га збираються збудувати 95 готелів з обладнаними пляжами, зонами відпочинку та всією необхідною інфраструктурою.

Загальний готельний фонд курорту має становити 20 тисяч місць, що дозволить залучити близько шести мільйонів туристів щорічно.

фото: Dozor.UA

Проєкт має створити близько 25 тисяч нових робочих місць на самій косі та до 100 тисяч робочих місць у суміжних галузях. Планується, що у травні 2023 року відкриють перші п’ять готелів. Далі рухатимуться з темпом п’ять-шість готелів на рік.

Крім того, значна частина в місті-курорті буде виділена спорту та оздоровленню. Там буде бальнеологія. Планується використовувати грязі, якими славився Сасик. Це буде курорт із цілорічним режимом роботи.

При розробці концепції Dunaya Resort Ukraine вивчали досвід шести країн, які в останні 25 років створювали гральні зони: Шрі-Ланки, В’єтнаму, Південної Кореї, Грузії, Казахстану, РФ.

Після вивчення чужого досвіду вирішили відійти в кінцевій концепції від «ігрового міста» та створити саме місто-курорт з екологічною філософією, в якому є і гральний бізнес.

Джерело: Україна БУДІВЕЛЬНА

Ще новини

Залишити коментар