Головна » В Україні вся нафтопереробна сфера не працює

В Україні вся нафтопереробна сфера не працює

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Кожен день водії стикаються с проблемою, де заправити авто пальним. Багато заправок зачинені, а ті, що мають бензин, продають його по 10-20 літрів в одні руки. А ось ціна сягає понад 60 грн, а то і 70 грн за літр, але навіть до таких заправок тягнеться довжелезна черга. Чи завершиться дефіцит пального?

Ще у квітні внаслідок авіаударів було знищено єдиний великий нафтопереробний завод України у Кременчуці, на який припадало близько 40% загальних поставок бензину та дизельного пального. Крім того, в Україні розбомбили близько 20 нафтобаз.

На початок червня ситуація трохи покращилась, обмеження на відпуск пального пом’якшили до 20-30 літрів в бак.

Але через масовані обстріли російських окупантів вся нафтопереробна сфера України наразі не працює. Про це розповів голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко під час прес-конференції, пише УНІАН.

“Вся нафтопереробка в Україні зараз, завдяки масованим атакам агресора, не працює, і тому, якраз, складно забезпечувати логістику нафтопродуктів на український ринок, через що виникає дефіцит”, – зазначив він.

Група”Нафтогаз” зможе долучитися до розв’язання проблем на ринку палива.

“Коли ми отримаємо повністю управління мережу АЗС, коли вирішиться проблема з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів, після цього “Нафтогаз” зможе долучитися для розв’язання проблем на ринку палива і забезпечувати і стабільність, і прозорість, і справедливість цін на цьому ринку”, – розповів голова “Нафтогазу”.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар