Головна » Утилізація новорічних красунь: куди южноукраїнці можуть здати ялинки

Утилізація новорічних красунь: куди южноукраїнці можуть здати ялинки

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Новорічні свята добігають кінця. Южноукраїнці, які ставили вдома живу ялинку, починають позбавлятися дерев. Зазвичай у місті доля святкових ялинок – це сміттєві купи. Між тим, дерево можна утилізувати з користю.
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

У Южноукраїнській громаді немає спеціальних служб, які збирають ялинки для перероблювання, їх забирають комунальники зі сміттєвих майданчиків у дворах будинків. Звідти їх вивозять на місцеве звалище.

Але лісові дерева можна віддати мешканцям села Панкратове, Іванівка, Костянтинівка та іншим, якщо домовитися з ними тоді вони самі приїдуть та заберуть ялинки для опалення власних будинків чи для своєї худоби.

Також Миколаївський зоопарк збирає свіжі ялини і сосни для того, щоб годувати тварин, а ті, що стояли в оселях, подрібнюють і використовують для мульчування.

Є ще один варіант відвезти ялинку до міста Вознесенська, там дерева збирає підприємство “Теплосервіс”. За допомогою спеціальної подрібнювальної техніки фахівці підприємства зі святкових дерев виготовляють тріску, якою потім опалюватимуть міську центральну лікарню. Там, а також у будівлях виконкому та музею імені Кібрика, встановлені твердопаливні котли.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар