Головна » Уряд запустив комплексну програму підтримки переселенців в Україні

Уряд запустив комплексну програму підтримки переселенців в Україні

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Держава виплатить кожному українцю щомісячну мінімальну допомогу, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Кожний переселенець в Україні отримає по 2000 гривень, виплати здійснюватимуться через додаток “Дія”, на картку в банку.

Також на кожну дитину, яка під час війни вимушено переїхала у більш безпечні регіони, виплатять по 3000 гривень.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час брифінгу.

Виплати здійснюватимуться у рамках програми допомоги українцям, яку анонсував президент Володимир Зеленський.

Крім того, Уряд розпочинає програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого.

Також прем’єр пообіцяв компенсації комунальних платежів сім’ям, які приймають переселенців. Хто надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 гривень на місяць за кожного.

Тиждень тому уряд ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадянам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах.

Програма починає працювати з понеділка, 21 березня, з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та центрами надання адміністративних послуг, а з 30 березня реєстрація запрацює через “Дію”.

Ще новини

Залишити коментар