Головна » “Укрзалізниця” запускає приміську електричку з адаптованими вагонами для перевезення велосипедів

“Укрзалізниця” запускає приміську електричку з адаптованими вагонами для перевезення велосипедів

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
Найближчим часом компанія «Укрзалізниця» прийме в експлуатацію та випустить на колію десять відремонтованих вагонів. Електропоїзд, адаптований для перевезення велосипедів курсуватиме в межах регіональної філії «Південно-Західна залізниця».

«Укрзалізниця сконцентрована на покращенні якості приміського руху та підтримує екологічний транспорт. Саме тому ми прийняли рішення зробити приміський транспорт більш зручним для велосипедистів. Наступним кроком стане підвищення інклюзивності приміських поїздів»,  — прокоментував в.о. голови правління компанії Іван Юрик.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
Фото: facebook-сторінка Укрзалізниці
Електричка курсуватиме в межах регіональної філії «Південно-Західна залізниця»

Крім капітального ремонту, на зазначених поїздах виконаний комплекс модернізацій, спрямований на покращення умов перевезень пасажирів та підвищення надійності електропоїздів в експлуатації.

Зокрема, для зручності пасажирів встановлено блоки сидінь із покращеними ергономічними властивостями, вагони обладнано сучасним освітленням, тонованими склопакетами. Для забезпечення безпеки руху електропоїздів підвищено надійність ходової частини, замінено застаріле електричне обладнання на сучасне, встановлено сучасне світлосигнальне обладнання. Ремонт електропоїзда виконав Київський електровагоноремонтний завод (КЕВРЗ).

Також під час ремонту в вагонах встановлена нова сучасна пожежна сигналізація з датчиками на вогонь і задимлення, відеонагляд для попередження вандалізму, вагон облаштований відеокамерами по зовнішньому периметру і в голові поїзда.

Упродовж 2021 року Укрзалізниця запланувала в умовах заводу капітально-відновлювальним ремонтом оновити 40 секцій електропоїздів, 11 секцій — капітальними ремонтами. В умовах депо передбачено виконати капітальний ремонт 25 секцій електропоїздів та 4 дизель-поїздів. Поточні ремонти будуть виконані на 5040 секціях електропоїздів та 292 дизель-поїздах.

Ще новини

Залишити коментар