Головна » У Южноукраїнську відсвяткували Водохреще: як це було

У Южноукраїнську відсвяткували Водохреще: як це було

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Сьогодні, 19 січня, українці відзначають третє й завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє. Однією з традицій цього дня є занурення в крижану воду.

Багато южноукраїнців приєдналися до традиційного купання у річці Південний Буг. Адже багато хто поважає свято Хрещення, і вірить, що саме цього дня занурення у воду очищає від негативу та хвороб. Хто так і не наважився на купання, гуляли річкою та дивувалися сміливості пірнальників.

Порівняно з минулим роком, сьогодні аномальна тепла погода, температура повітря +12°С, річка не замерзла. Пірнали, як і щороку, на міському пляжі, але за бажанням у будь-якому місці, проте на території пляжу.

Варто зауважити, що в умовах воєнного стану взяти участь у зануренні можна лише у світлий час доби з 6.00 до 18.00 години.

Для зручності та безпеки містян, на території пляжу працює пункт обігріву, облаштовано намет для переодягання, чергують рятувальники Мальтійської служби Южноукраїнська та 1 Державний пожежно-рятувальний загін.

Вітаємо зі світлим святом Хрещення Господнього! Нехай чиста, водохресна вода омиє і віднесе з собою всі біди, печалі і хвороби. Нехай принесе з собою міцне здоров’я і чистоту думок, щоб Ваше життя було щасливим і радісним. Перемогу над ворогом та мирного неба над головою!

Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар