Головна » У Южноукраїнську незабаром з’явиться новий навчальний заклад

У Южноукраїнську незабаром з’явиться новий навчальний заклад

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
В Южноукраїнській громаді відкриють новий коледж Чорноморського національного університету ім. Петра Могили. Вже ведеться робота щодо відкриття коледжу з 1 вересня 2023 року та організації підготовчих курсів, які можуть розпочати роботу вже у листопаді нинішнього року. Про це повідомляє Міськвиконком Южноукраїнська
Чорноморський національний університет ім. Петра Могили

До виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради на початку вересня звернувся ректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили Леонід Клименко з пропозицією про відкриття у нашому місті Южноукраїнського коледжу ЧНУ ім. Петра Могили.

фото: Міськвиконком Южноукраїнська

Ідея зацікавила, ректор з колегами був запрошений для зустрічі з керівниками міста. Під час першої зустрічі миколаївських освітян з представниками южноукраїнської влади одразу дійшли згоди щодо питання необхідності створення коледжу й організації підготовчих курсів для вступу у коледж, тому що це прекрасна можливість для нашої молоді отримати професію в рідному місті.

Під час війни це як ніколи актуально, особливо для юнаків, які не в змозі виїхати за кордон або в інше місто України на навчання. Тоді ж оглянули приміщення, які можуть бути використані для навчання й зупинились на прибудові ліцею № 1 ім. Захисників Вітчизни.

фото: Міськвиконком Южноукраїнська

Під час другої зустрічі, яка відбулася цього тижня, обговорювалися організаційні питання щодо педагогічного складу, гуртожитку для учнів, професій, які можна буде отримувати у коледжі тощо. Також міська рада планує звернутися до керівництва ВП ПАЕС для визначення переліку професій, які будуть потрібні на цьому підприємстві.

А поки що майбутні учні коледжу здобути освіту зможуть у таких напрямках, як комп’ютерна інженерія, психологія, іноземні мови, правознавство та медична справа.

Директором коледжу стане Світлана Савченко, яка наразі працює методистом у державному навчальному закладі «Южноукраїнський професійний ліцей», тому має певний досвід з організації навчального процесу.

Оскільки поруч з Южноукраїнською МТГ розташована велика кількість сіл та селищ, є сподівання, що навчанням у коледжі зацікавляться не лише наша молодь, а й сусідня.

Планів у ректора ЧНУ ім. Петра Могили Леоніда Клименка багато: у разі успішного розвитку коледжу на території громади університет готовий запропонувати можливість для медиків та педагогів підвищувати кваліфікацію, не виїжджаючи з міста.

Найближчого часу між адміністрацією ЧНУ ім. Петра Могили та керівництвом Южноукраїнської МТГ буде підписаний Меморандум про співпрацю, яка фактично вже розпочалася.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар