Головна » Що змусить колекторів дотримуватися правил “етичної поведінки”?

Що змусить колекторів дотримуватися правил “етичної поведінки”?

Автор admin

У Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 4241 про захист боржників при врегулюванні простроченої заборгованості. Це спільний документ, над яким працювали народні депутати, Національний банк України та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

“СМС-повідомлення з погрозами, дзвінки по годинах, шантаж. Інструменти ” зняття боргів ” в Україні сьогодні нагадують похмуре середньовіччя. Але Нацбанк не з тих, хто просто буде спостерігати і говорити ” немає повноважень”. Ми разом з депутатами і Органом з прав людини попрацювали над законодавчими змінами. Їм потрібно обмежити вседозволеність і встановити цивілізовані правила нападів”, – коментує перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Що зміниться після законопроекту 4241?

  1. Створення публічного Реєстру колекторських компаній, який вестиме Національний банк. Законопроєкт має зобов’язати усі компанії, що займаються врегулюванням проблемної заборгованості, привести свою діяльність до його вимог та зареєструватися в загальному Реєстрі. 
  2. Нагляд за колекторами та їх поведінкою стосовно споживачів, який здійснюватиметься НБУ. Тобто Національний банк контролюватиме дотримання колекторами законодавства, встановлюватиме додаткові вимоги до взаємодії зі споживачами і захищатиме права споживачів, розглядатиме звернення громадян. Представник колекторської компанії повинен буде повідомити боржнику своє прізвище і ім’я, ім’я кредитора і колектора, основу дзвінка і розмір борга, якщо колектори порушить вимоги, тоді регулятор отримає змогу накладати штрафні санкції від 50 до 100 тис. грн. та виключатимуть порушника з Реєстру колекторських компаній у випадках порушень.
  3. Банки та фінансові компанії ще на етапі підписання договору про споживчий кредит повинні будуть попереджати клієнта про можливість залучення колектора у випадку прострочення платежу за кредитом. Кредитодавець також зобов’язуватиметься публікувати інформацію про колекторську компанію на своєму вебсайті та в місцях надання послуг. Тобто, ще до підписання кредитного договору споживач повинен отримати вичерпну інформацію про компанію, з якою доведеться врегульовувати прострочену заборгованість. 
  4. Колектори повинні будуть дотримуватися вимог до етичної поведінки під час взаємодії зі споживачем. Законопроєкт установлює виключний перелік способів дозволеної взаємодії колектора зі споживачем фінпослуг та встановлює обмеження максимальної частоти такої взаємодії. За порушення цих вимог передбачено відповідальність: від штрафів до виключення з Реєстру колекторських компаній. 

Найголовнішим є врегулювання діяльності колекторських компаній на законодавчому рівні. Адже сьогодні законодавство не визначає термінів “колектор” чи “колекторська діяльність” та не врегульовує повноваження і правила поведінки таких компаній.

Ще новини

Залишити коментар