Головна » Роботодавці більше не платитимуть зарплату мобілізованим працівникам

Роботодавці більше не платитимуть зарплату мобілізованим працівникам

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Роботодавці більше не платитимуть середню зарплату працівникам, мобілізованим чи призваним на військову службу під час дії воєнного стану. За призовником зберігатиметься лише посада та місце роботи.

Відповідні зміни до законодавства “Про оптимізацію трудових відносин (№2352-ІХ)” набрали чинності 19 липня 2022 року.

Про це повідомив “Інтерфакс” із посиланням на Міністерство економіки.

Підприємства більше не повинні зберігати зарплату працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу на призов під час мобілізації, військову службу на заклик осіб офіцерського складу на особливий період або військову службу на заклик осіб з-поміж резервістів.

Це стосується співробітників, які були призвані до набуття чинності законом, так і після його ухвалення.

Зараз мобілізований військовослужбовець отримує 30 тисяч гривень грошового забезпечення, а якщо він бере участь в активних бойових діях, то 100 тисяч гривень. Потрібно знімати ношу з роботодавця, оскільки вони й так сплачують податки, коштом чого формується утримання українських військових.


Коментує співавторка закону та авторка поправок депутат фракції «Слуга Народу» Галина Третьякова

Крітерії, які уточнює закон та умови припинення трудового договору. Зокрема, головною умовою для цього є абсолютна неможливість обох сторін трудових відносин виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором.

У Мінекономіки уточнили, що такими ситуаціями є випадки неможливості забезпечувати працівникові умови праці через те, що виробничі, технічні, організаційні можливості, майно роботодавця чи засоби виробництва знищені внаслідок воєнних дій. Або ж їхнє функціонування неможливе з причин, незалежних від роботодавця.

Наголошується, що переведення мобілізоваого робітника на іншу роботу або залучення його до дистанційної роботи неможливе.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також: 

    Ще новини

    Залишити коментар