Головна » “Потяг із заходу до сходу”

“Потяг із заходу до сходу”

Автор admin

Єднання, новий досвід та знайомства, розвиток командних та лідерських якостей – саме під таким гаслом пройшов п’ятиденний табір для підлітків, що входять до соціально незахищених груп – “Вишкіл. Діти”. Приймали участь дітки з Маріуполя, Івано-франківська та діти переселенців з прифронтових територій, а також п’ятеро дітей з Южноукраїнська.

Цей потяг, не на словах, а на ділі, об’єднує нашу країну, дає змогу дітям, що опинилися в складних життєвих обставинах, завести нові знайомства, побачити нові чудові місця нашої країни. Організаторами табору виступили Мальтійська служба допомоги Івано-франківська та Маріуполя, а також Южноукраїнский клуб екстремальних видів відпочинку «Шершень».

Ми поспілкувалися з  керівником Івано-франківського осередку МСД (Мальтійської служби допомоги) Яручиком Романом.

ЮжБуд_News: Яка головна мета цього рекреаційного проекту?

Р: Вся ідеологія цього табору-вишкілу базується на нашій співпраці з Маріуполем.

Івано-Франківськ – Маріуполь – це, як потяг захід-схід. Тобто, ідея цього дійства – налагодити контакти Захід-Схід та  надати опіку дітям, які так чи інакше постраждали від війни.

ЮжБуд_News: На яких засадах базується реалізація цієї ідеї?

Р: На волонтерських засадах.  Наш принцип – таке свідоме волонтерство і, якщо можна сказати, професійне. Один з напрямків організації  є мета навчити бажаючих  фахово надавати допомогу потребуючим.

ЮжБуд_News: Тобто можна сказати, що це навчальний табір?

Р: Так, ми хотіли б передати цей світогляд дітям, щоб вони мали змогу розповсюджувати принцип свідомого волонтерства далі.

Таким чином, цей табір не просто відпочинок, а ще й дієва допомога дітям. За ці дні хлопці та дівчата практикуються в таких важливих речах як вміння працювати в команді, навички життя в польових умовах, навички самообслуговування. Адже, як зазначає представниця креативної групи організації, Царук Олена, то є справжній вишкіл для майбутніх лідерів.

Програма табору підготовлена таким чином, щоб кожен день був насичений не тільки приємними, а й пізнавальними та корисними справами. Наприклад, вже на другий день перебування на річці  южноукраїнський клуб «Шершень» організували для дітей рафтинг.

Ми прийняли участь у спортивному сплаві разом з дітьми. Та на власні очі переконались, на скільки захоплююча для них ця розвага.  Але юнаки та юнки не лише отримали задоволення від цілющого спілкування з природою, не лише  приємно провели час у веселій компанії, а й навчались командній роботі та правилам безпеки на воді.

Ми запитали дітей, які враження та очікування у них від табору. Ганна з Маріуполю радіє новим знайомствам та нагоді змінити обстановку. П’ятнадцятирічні Олексій, Єгор та Станіслав розповіли про поїздку в Актівський каньйон та поділились захопленням від місцевих краєвидів.

В подальшому ми обов’язково більш докладніше розповімо про компанії, що влаштували цей благодійний проект. Важливо, що ці три організації територіально розташовані в різних регіонах нашої країни. Івано-франківський осередок МСД на заході та Маріупольський – на сході, та клуб «Шершень» на півдні України. Але  роблять спільну справу, бо ми є одна країна. 

Ще новини

Залишити коментар