Головна » Підсумки перемог спортсменів відділення греко-римської боротьби

Підсумки перемог спортсменів відділення греко-римської боротьби

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Тріумфальним завершенням 2021 року для спортсменів відділення греко-римської боротьби СК «Олімп» УСО стали виступи на змаганнях у період з 18 по 24 грудня.

На протязі одного тижня хлопці взяли участь у 4 змаганнях різного рангу, здобувши загалом 17 медалей різного ґатунку.

Взявши участь у відкритому обласному турнірі, який зібрав у м. Миколаєві 395 юних борців греко-римського стилю зі всіх куточків нашої Держави, южноукраїнська команда повернулася додому з 7 медалями. Призерами та чемпіонами змагань стали:
  • 1 місце – Нужин Захар (2009 р.н., в.к. до 47 кг);
  • 1 місце – Скляренко Ігор (2013 р.н., в.к. до 21 кг);
  • 2 місце – Мутовкін Данило (2012 р.н., в.к. до 29 кг);
  • 2 місце – Яцюк Марк (2011 р.н., в.к. до 32 кг);
  • 3 місце – Рожок В`ячеслав (2011 р.н., в.к. до 42 кг);
  • 3 місце – Сулімов Максим (2012 р.н., в.к. до 29 кг);
  • 3 місце – Ротар Артем (2011 р.н., в.к. до 26 кг).
(На фото зліва направо: Яцюк Марк, Мутовкін Данило, Нужин Захар, Скляренко Ігор, Сулімов Максим, тренер-викладач Карая Бутхузі Емірійович, Ротар Артем, Рожок В’ячеслав)

У цей же час борці більш старшої вікової категорії демонстрували свою техніко-тактичну підготовку на міжнародному турнірі «Рanavezus 2021», який відбувся у м. Панавежис  (Литва).

4 спортсмени СК «Олімп» УСО повернулися до України з 4 медалями.

  • 1 місце – Величко Владислав (2009 р.н., в.к. до 38 кг);
  • 1 місце – Моргун Денис (2008 р.н., в.к. до 41 кг);
  • 1 місце – Богдан Євген (2008 р.н., в.к. до 62 кг);
  • 2 місце – Чемшит Олексій (2009 р.н., в.к. до 44 кг).
(На фото другий зліва Богдан Євген, Моргун Денис, Величко Владислав, Чемшит Олексій тренер-викладач Чебанов Денис Сергійович)

Одночасно з проведенням вищевказаних турнірів, місто Харків приймало 18 грудня учасників Всеукраїнського турніру з вільної та греко-римської боротьби «Кубок Зими-2021». Серед 170 спортсменів були і 2 представника южноукраїнської школи боротьби.

  • Олександра Пластунова (2012 р.н.) виборола срібну медаль на змаганнях з вільної боротьби серед дівчат вагової категорії до 32 кг.
  • Кісенко Максим (2012 р.н.) став бронзовим призером турніру з греко-римської боротьби серед спортсменів вагової категорії до 29 кг.
(На фото призери Всеукраїнського турніру Кісенко Максим та Пластунова Олександра)

В період з 22 по 23 грудня команда южноукраїнських борців стала учасницею Всеукраїнського Київського Фестивалю спортивної боротьби.

На протязі двох днів Палац Спорту став спортивною ареною для більш ніж як 900 учасників – представників вільної, греко-римської та жіночої боротьби. На 7 борцівських килимах спортсмени вікової категорії U-11 та U-13 демонстрували не тільки досить високу для свого віку спортивну майстерність, а й жагу до перемоги та бійцівський характер.

Приємним був і факт того, що учасники змагань мали можливість отримати не тільки спортивний досвід та незабутні враження від участі у цьому спортивно-масовому заході, організованому на найвищому рівні, а й грошові сертифікати на суму 3000 грн. за перемогу у своїх вагових категоріях !

Результатом виступу южноукраїнської команди у м. Києві стали 4 медалі різного ґатунку:
  • 1 місце – Савченко Ілля (2011 р.н., в.к. до 59 кг);
  • 2 місце – Моргун Денис (2008 р.н., в.к. до 42 кг);
  • 2 місце – Середін Денис (2008 р.н., в.к. до 38 кг);
  • 3 місце – Величко Владислав (2009 р.н., в.к. до 38 кг).

P.S. Повернувшись додому рано вранці 24 грудня, втомлені, але згуртовані та об’єднані однією ідеєю, вже наступного дня – 25 грудня – велика, дружня та спортивна сім’я зібралася у затишній залі Палацу Культури «Енергетик» УСО ВП ЮУАЕС з метою підведення підсумків роботи секції греко-римської боротьби у 2021 році.

120 дітей від 5 до 15 років, регулярно займаючихся фізичною культурою та спортом, участь у 25 змаганнях різного рангу на протязі року та у 4 навчально-спортивних зборах, 124 вибороні медалі, 2 чемпіона та  4  призера України у різних вікових категоріях, срібний призер перших Всесвітніх учнівських ігор у м. Белграді (Сербія), реконструкція зала боротьби в ІКЦ «Імпульс», Всеукраїнський турнір «Кубок Енергоатома-2021», проведений в умовах  додержання карантинних обмежень, придбання спортивного інвентарю та спортивної форми для спортсменів, новий борцівський килим, подарований Президентом Федерації греко-римської боротьби України южноукраїнській секції боротьби, враховуючи їх вклад в розвиток боротьби у нашій Державі.

І це все стало можливим тільки завдяки злагодженій роботі команди однодумців: тренерів-викладачів, батьків юних спортсменів, які довіряють тренерам фізичне та духовно-моральне виховання своїх дітей та людей, яким небайдуже майбутнє молодого покоління.

Тренерсько-викладацький склад секції греко-римської боротьби висловлює щиру подяку всім, хто докладає багато зусиль для розвитку дітей через залучення їх до занять спортом, вітає всіх з наступаючими новорічними святами та бажає нашим юним спортсменам нових спортивних успіхів у наступному 2022 році.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
На фото: майбутнє нашої Держави  – наші діти.

З повагою до Вас та побажаннями злагоди, добра та миру,
зав. ВРДтаЮС СК «Олімп» УСО Спанчак Катерина

Ще новини

Залишити коментар