Головна » Об’єднання сиротинців із будинками літніх людей, або як допомогти стареньким відчути себе потрібним?

Об’єднання сиротинців із будинками літніх людей, або як допомогти стареньким відчути себе потрібним?

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Згідно з офіційними даними, кожна п’ята людина похилого віку є самотньою. Серед них значна частина людей, що перетнули позначку 70 років і не можуть самостійно піклуватися про себе. Такі старенькі потребують соціального захисту в будинках, де про них зможуть подбати.

Люди в цих будинках майже завжди нещасні, адже почуваються непотрібними, самотніми та покинутими. Так само як діти-сироти, котрі зростають без родинного тепла і турботи.

А тому лікарям і громадським активістам у Канаді та США спало на думку об’єднати дитячі притулки з будинками для літніх людей.

Внаслідок цього експерименту старенькі відчули себе потрібними, у них поліпшилися загальні показники здоров’я та з’явилося бажання жити. Діти ж уперше опинилися в оточенні люблячих бабусь та дідусів, а відтак — стали більш доброзичливими, оптимістичними та впевненими у собі. Діти й старенькі, що почувалися нікому не потрібними, виявилися потрібними одні одному, адже перші отримали дбайливих бабусь та дідусів, що замінили родину, а другі — здійснили мрію про теплий дім, повний невгамовних онуків.

Фото: freepik

Також заклад в США Providence Mount St. Vincent в Сіетлі, штат Вашингтон, де під одним дахом поєднали дитячий садок і будинок для літних людей. У дітей з’являється приголомшлива можливість поспілкуватися зі старшим поколінням, навчитися у них різним речам, отримати море уваги з боку дорослих, у той час, як літнім людям спілкування з дітьми приносить величезне задоволення, а також стимул не сумувати та радіти життю.

Є дуже багато рішень щодо того, як допомогти стареньким. І для цього необов’язково мешкати за кордоном — українські бабусі й дідусі теж були б раді відчути нашу небайдужість до їхнього життя — для цього в нас із вами є багато можливостей! Саме так працює Територіальний центр соціального обслуговування міста Южноукраїнська, працівники організовують різноманітні майстер-класи, читають лекцію в будинку, надають безоплатні професійні послуги, влаштовують благодійні ярмарки та просто кожен день підтримають стареньких. Це лише частина добрих справ, які роблять соціальні працівники центру, аби подарувати їм тепло й піклування, відчуття затишку і турботи.

Ще новини

Залишити коментар