Головна » Навмисний підпал сухої трави та сміття під час воєнного стану може розцінюватися як акт диверсії

Навмисний підпал сухої трави та сміття під час воєнного стану може розцінюватися як акт диверсії

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Рішення прийняли шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України у березня 2022 року. Законодавці у статті “Диверсія”, окрім чинних злочинів, внесли і навмисні підпали, зокрема, і сухої рослинності, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

В змінах йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відвертають увагу від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.

На території Южноукраїнської МТГ за останній місяць виникло 2 пожежі на відкритих територіях, звертаємо увагу всіх користувачів земельних ділянок та мешканців громади щодо дотримання основних правил пожежної безпеки на прилеглих територіях до домоволодінь, та на відкритій місцевості.

Фіксувати та накладати штраф за спалювання сухої рослинності можуть ДСНС, поліція або екологічна служба.

За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. На території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн, для посадових осіб – від 21 420 грн до 30 600 грн.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар