Головна » Мешканців Южноукраїнська попереджають про новий молодіжний рух ПВК “Редан”

Мешканців Южноукраїнська попереджають про новий молодіжний рух ПВК “Редан”

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Останнім часом в Україні дуже тривожною та популярною темою став молодіжний рух під назвою “ПВК Редан”.

ПВК «Редан» — це не військова компанія, а агресивна молодіжна субкультура, прихильники аніме, що влаштовують масові бійки. Молоді люди одягають футболки та світшоти із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме Hunter x Hunter.

«Флешмоб» від ПВК «Редан» – масові бійки підлітків, стараннями українських правоохоронців так і не розгорнулися за рф – сценарієм

Молодіжний рух «Редан» з’явився у Росії наприкінці лютого. Учасники рф спілкуються в паблику у соціальній мережі «ВКонтакте». Представники субкультури почали влаштовувати масові бійки з футбольними фанатами у московських торгових центрах. Зокрема минулого тижня у Москві в Авіапарку зібралися сотні людей, які влаштували масову бійку. Силовики затримали 30 осіб. Однак підлітків це не зупинило.

У російських торгових центрах проходять жорстокі арешти

За дуже короткий час існування ПВК «Редан» рух встиг дістатися України, сутички фіксували у декількох містах нашої країни. Учасників субкультури вже помітили у Харкові, Києві, на Закарпатті, в Івано-Франківську, Одесі, Вінниці, Львові, Дніпрі та Полтаві.

ПВК “Редан” – далеко не перша і не єдина субкультура, яка займається бійками та хуліганством. Подібні рухи завжди були і завжди будуть серед підлітків . Наприклад, можна згадати такі субкультури, як “оффники” чи “стрейт едж”.

Що ж робити батькам, у цій ситуації розберемось нижче

  • Спокійно, відкрито і прямо спілкуйтеся з дитиною. Надайте їй можливість говорити,коли вона буде до цього готова. Не підганяйте її.
  • Якщо дитина розповідає куди вона ходить та як проводить свій час. Проявіть якомога повнішу обізнаність в обговорюваній темі; виявляйте терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка.
  • Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитинів соціальних мережах;
  • Щотижня аналізуйте вміст сторінок дитини, уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася.
  • «Познайомтеся» з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані.
  • Покажіть дитині, що вона вам небайдужа, що ви піклуєтеся про неї та запропонуйте спільно провести час.
  • Зосередьтеся на тому, щоб показати дитині її переваги, знайдіть у неї сильні сторони,допоможіть їй побачити себе унікальною особистістю.
  • Після встановлення контакту та виявлення підлітком довіри до вас, слід пояснити згубність і безперспективність деструктивної поведінки, підкріплюючи це фактами, які добре відомі підліткові; допомогти підлітку зрозуміти ступінь ризику від деструктивної поведінки і невідворотної відповідальності за скоєне (зокрема у випадку вчиненнябулінгу або іншого правопорушення).

Батькам важливо пам’ятати, що поширення таких субкультур – це не причина, а наслідок психологічних та сімейних проблем у підлітків. Дитина з сім’ї, де її поважають та вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом. Якщо підліток зацікавився ПВК “Редан” – це привід відверто поговорити з ним та разом відвідати дитячого психолога.

Необхідно уважно ставитися до своїх дітей, стежити за їхньою активністю у соцмережах, говорити з дітьми про це, не замовчувати, а навпаки пояснювати, що це і чому це небезпечно.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар