Головна » Хто визначає, чи потрібна охорона южноукраїнським школярам і, головне, хто за неї має платити?

Хто визначає, чи потрібна охорона южноукраїнським школярам і, головне, хто за неї має платити?

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Згідно зі штатними розписами, сторожі охороняють школи й садочки міста у нічний час, вихідні, неробочі та святкові дні. Але хто охороняє дітей під час уроків та занять?

Та на сьогодні до цих територій будь-хто має вільний доступ: тут і собак вигулюють, і займаються спортом, і розпивають спиртні напої, і курять електроні сигарети, і просто проходять повз, скорочуючи шлях. Іноді між однолітками виникають конфліктні ситуації, які не можливо вчасно помітити.

Нещодавно трапився інцидент – на територію школи в Южноукраїнську вдень зайшов чоловік у стані сп’яніння, поводив себе неадекватно та кинув петарду в жінку, яка сиділа на вахті.

З цього приводу до депутатів міської ради звернувся начальник управління освіти Юрій Сінчук з проєктом “Про запровадження охорони майна закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності Южноукраїнської міської територіальної громади” йдеться про охорону громадського порядку на територіях закладів освіти. Проєкт обговорювався на депутатських комісіях та був включений до порядку денного.

ЮмжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Взаємодія поліції з навчальними закладами є, але не завжди працівники можуть вчасно допомогти.

Відповідальність за безпеку учнів під час навчального процесу зможе контролювати Державна охорона. Перебуваючи у школі з 8:00 до 16:00. Вартість послуг із забезпечення безпеки та порядку у школі, а також на прилеглій території обійдеться від 80 до 135 гривень (від 675 тис. грн до 2,5 млн грн на рік).

Депутати пропонували різні варіанти забезпечити безпеку дітей без прийняття на роботу охорони. До того ж у кожній школі вже є “тривожна кнопка”, яка за потребою викликає групу швидкого реагування, на вході до будівлі сидить вахтер. Рекомендували спочатку удосконалити технічну систему безпеки. Встановити більше відео спостережень на території школи, спеціальні турнікети для пропускного пункту. Розробити систему контролю доступу для учнів та працівників шкіл.

Депутат Кравченко Денис пропонував визначитися краще з охороною. Якщо потрібно відновлювати громадський порядок та навчальні процеси в закладах освіти, тоді краще наймати фірму ДСО.

Довідка: Державна служба охорони при МВС України (ДСО, Управління державної служби охорони — УДСО) — організація Міністерства внутрішніх справ України, яка надає послуги із захисту майнових інтересів і життя громадян України.

Даний проєкт викликало серйозну активність в сесійній залі, адже мова йде безпеку дітей. Після жвавої дискусії обранці дійшли спільної думки і підтримали даний проєкт, поки що за основу.

Тож вирішили проєкт ще доопрацювати та згодом прийняти остаточне рішення.

Ще новини

Залишити коментар