Головна » Грошову компенсацію “пакунок малюка” дозволили використовувати на будь-які необхідні товари

Грошову компенсацію “пакунок малюка” дозволили використовувати на будь-які необхідні товари

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
Родинам дозволили під час воєнного стану використовувати кошти за народження дитини “пакунка малюка” на будь-які необхідні товари, яких потребує та чи інша родина.

Такі зміни були затверджені постановою Кабміну № 204 від 5 березня, повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Згідно, з прийнятою постановою на весь період воєнного стану та один місяць після його завершення передбачено наступні положення:

  • родини можуть використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари у будь-яких закладах торгівлі;
  • не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз кошти залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження;
  • родинам, які не зможуть відкрити новий поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, щоб отримати на нього кошти компенсації, дозволено перераховувати її на будь-який рахунок родини, який вже відкритий в «ПриватБанку».

Для її отримання один з батьків має подати заяву з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо прикласти копію документа, що підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров’я або поза ним.

У разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини. У такому випадку до заяви вони додають:

  • копію рішення районної, районної в місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копію рішення районної, районної в місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім’ї (для сім’ї патронатного вихователя, прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу).

Заяву необхідно подати особисто за місцем проживання, перебування або звернення отримувача. Заява та документи можуть бути подані до виконавчого органу сільської, селищної ради, центру надання адміністративних послуг.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар