Головна » Фільми, які цікаво подивитися батькам

Фільми, які цікаво подивитися батькам

Автор Anna
ЮмжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Діти пізнають, як це ― жити в дорослому світі. На них багато чого навалюється (як зовні, так і зсередини), і часто їм важко впоратися із цим. Вони то тікають, то наражаються на всі небезпеки цього життя, аби випробувати їх і себе.

Та щоб не втратити зв’язку ― того справжнього, теплого, непідробного, ― намагайтеся проводити спільне дозвілля зі своїми дітьми. Можна просто гуляти разом, або грати в настільні ігри, або дивитися фільми. Тому ми підготували добірку найкращих фільмів про школу, які корисно подивитися батькам.

Відчуження / Учитель на заміну

Сюжет фільму: Молодий учитель Генрі Бартс, небагатослівний інтелігент, який не хоче довго затримуватися на одному місці, «подорожує» по школах і класах, змінюючи учнів і не зближуючись з колегами по вчительській. В черговий школі, яка розвалюється на очах, він пропрацював місяць, замінюючи словесника, який на певний час покинув стрій учителів. Нові учні Бартса з порога хамлять і грублять йому (як і всім іншим вчителям), нервова директриса, ображена начальством, допрацьовує останній навчальний рік, а змучені педагоги ведуть зі своїми підопічними нескінченну війну.

Генрі, який виробив професійну стійкість до жорстокості і брутальності, звик не реагувати на підліткові витівки, тим більше що з учнями його зближує головне: ні він, ні діти не знають, що насправді хочуть отримати від життя. Найнадійнішим захистом від неприємностей Бартс вважає самотність, тому прагне лише одного – ні за яких умов ні до кого не прив’язуватися. Це зовсім не просто, тому що в пансіонаті для людей похилого віку його чекає божевільний дід – єдина близька людина, а вночі на вулиці підстерігає малолітня повія, яка б вимагала його допомоги. Для них Бартс – та соломинка, за яку вони відчайдушно намагаються втриматися, щоб не загинути. Однак молодий учитель розуміє, що не в силах нікого врятувати: ні хворого діда, ні вразливу ученицю-художницю, ні повію, що оселилася в його квартирі.

Перед класом / FRONT OF THE CLASS

Сюжет фільму: Бред Коен з 6 років страждає невиліковною хворобою – синдромом Туретта. Мимовільні м’язові скорочення, вокальні тики істотно впливають на життя. Хлопчик іронічно називає проблему другом-недугом. Дитина стикається з нерозумінням, глузуванням, здивуванням і упередженим ставленням під час навчання. Одного разу, після втручання директора, який надає хлопчикові шанс розповісти всім дітям про свою рідкісну патологію, Бред отримує розуміння і підтримку від однолітків. Ситуація допомагає йому зрозуміти, що він звичайний хлопець, гідний того, щоб жити як всі і втілювати мрії. Однак цілеспрямованість і віра в свою мрію, а також природний оптимізм допомагають Коену долати труднощі і рухатися далі. Знайомлячись з ним ближче, люди перестають помічати хворобу. І одного разу Коен отримує можливість попрацювати вчителем.

Тріумф: Історія Рона Кларка

Сюжет фільму: Педагог з провінції, на ім’я Рон Кларк, впевнений у своїх інноваційних методах навчання і погоджується на новий виклик, він відправляється до нового місця роботи. Тепер його доля пов’язана з найскладнішою школою Нью-Йорка, про яку по всьому місту йде погана слава. Тепер взявши в захисники все своє терпіння і здатності Кларк приступає до навчання нових учнів, він постарається вдихнути в них весь свій ентузіазм і прагнення до знань.

Бажаємо приємного перегляду й щасливого родинного дозвілля!

Читайте також:

Ще новини

Залишити коментар