Головна » Фестиваль до Дня туризму на березі Бугу

Фестиваль до Дня туризму на березі Бугу

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму. Взагалі-то Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році.

 В нашому місті це свято відзначається особливо – вже 47 років на річці Південний Буг, в районі скельного масиву (зуп. “Профілакторій «Іскра»), відбувається туристичний фестиваль.

ЮмжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Організатором фестивалю виступаєМиколаївський клуб мандрівників на чолі з Віталієм Михайловичем Філіном.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
Віталій Михайлович в минулому суднобудівник, 30 років будував підводні човни, але туризм та альпінізм — захоплення всього його життя

«Ми дуже вдячні ПрАТ «Юженегобуд» за фінансову підтримку в закупівлі туристичного спорядження, – каже Філін В.М. Оновлювати спорядження – це дуже важливо. Адже, наприклад, альпіністські мотузки слугують лише два роки. Взагалі спорядження для нашого виду спорту – це безпека!»

В цьому році «Extreme energy fest 2021»  проходив два дні – 25 та 26 вересня.
Як пояснив нам куратор заходу южноукраїнський громадський активіст –  Кондаков Костянтин, вперше фестиваль планується не тільки для «своїх», а має на меті широке залучення населення до занять фізичною культурою, популяризацію туризму. Тож організатори запрошували усіх бажаючих відвідати «Extreme energy fest 2021».

Костянтин Олегович: «Приїздить на «Extreme energy fest 2021» просто насолодитися природою, відчути особливу атмосферу яка панує тут. Якщо буде бажання можна спробувати себе в  скелелазінні. Тут є траси як для професіоналів, так і для аматорів, яким буде надано спорядження та інструктор.»

ЮмжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Навіть якщо ви до цього дня з туризмом не стикалися вам буде чим зайнятися на фестивалі: пригодницький квест, історична реконструкція, творчі та туристичні майстер-класи, шоу повітряних зміїв й багато чого іншого чекало на гостей фестивалю.

Редакція Южбудньюз була присутня на урочистому відкритті фестивалю. Багато приємних слів ми почули на адресу організаторів та учасників заходу:

Очільниця Управління з питань туризму та курортівВолинець Тетяна Григорівна

 Віцепрезидент Федерації спортивного туризму Надія Сичова привітала з десятим ювілейним Чемпіонатом України зі спортивного туризму серед ветеранів:

Право оголосити відкриття обласних змагань з техніки гірського туризму «Пам’яті товариша», було надано голові Миколаївської обласної федерації спортивного туризму – Дар’ї Мартиновій:

Головним спеціаліст відділу культури Южноукраїнська Оксана Раковська розповіла нам, що вже в котре місто не лишається осторонь цієї корисної для розвитку туризму в регіоні події:

“Місто виготовило банер заходу, надало кубки та грамоти для переможців, СКГ – біотуалети, а ТВКГ – воду” – зазначила Раковська О.

Поділився своїми враженнями від фестивалю директор фонду розвитку міста Миколаєва – Золотухін М., який є представником Європейського проєкту розвитку туризму між Україною, Грузією та Болгарією.

“Ми вважаємо, що ця місцина може стати тим магнітом, що об’єднає три країни. Розвиваючи туристичний потенціал області, ми можемо залучити сюди туристів з цих країн.
Особисто я б рекомендував територіальній громаді звернути увагу на потенціал даної локації. Місто Южноукраїнськ сприймається більшістю, як місто-супутник, коли насправді тут можна дуже успішно розвивати туристичне направлення. Тут є все для цього – дивовижна природа, історична спадщина та інфраструктура” .

А очільик Миколаївького бард-клубу “Біла ворона” – Олександр Вербицькій розповів, що ввечері на гостей чекає виступ артисів -виконавцій бардівської пісні.

Ділилися своїми враженнями й прості учасники фестивалю. Так, пані Наталя, розповіла, що приїхала із своєю сестрою. Приїхали вони, з пісенно-історичним клубом міста Києва.

ЮмжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

“Від клубу приїхало 14 учасників. Багато де їздили, де були, а тут у перше. Нам дуже подобається місцева природа та атмосфера фестивалю. Відпочиваємо душею” – розповіла усміхнена туристка.

Програма фестивалю була насиченою й кожен міг знайти заняття до душі.

Козаки Бузького гарду зварили куліш та безкоштовно пригощали усіх охочих:

Якщо ви з якоїсь причини не відвідали фестиваль цього року, обов’язково заплануйте  цю подію на наступий рік. Ви точно не пожалкуєте! 

Читайте також про торішній фестиваль: В Україні відзначають День туризму

Ще новини

Залишити коментар