Головна » Фаберже по українські

Фаберже по українські

Автор Виталия
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Українці талановитий народ! Сьогодні ЮжБуд_News розповість про двох українських майстрів, що могли б скласти конкуренцію продукції Фаберже.

Тож читаємо, дивимось, надихаємось на створення власноручних шедеврів до Великодня!

Майстер народної творчості з Володимира-Волинського Анатолій Бойко має у власній колекції більше 150-ти різьблених яєць, при чому всі в одному екземплярі! Його роботи є у приватних колекціях та музеях Європи.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Працює він у 17-ти мистецьких техніках: в’язання, ліпка з глини, вишивання, ювелірна техніка Фаберже тощо. 

Розробив майстер також дві авторські техніки. Одна з них – ковка сріблом по яєчній шкаралупі. У цій техніці Анатолій Бойко працює вже десять років.  

З цієї новаторської техніки, автор встановив світовий рекорд у номінації “Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом”.

“Експертна оцінка, яку ми провели, свідчить, що аналогів цій техніці у світі немає”, – зазначила керівниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

А нещодавно, 17 квітня, заслужений майстер народної творчості встановив ще два рекорди! Рекорд за кількістю отворів на курячому яйці та другим зареєстрували гусяче яйце. Діаметр кожного отвору на ньому – 0,2 мм.

Рекордсмен розповів, що робота зі шкарлупою допомогла реабілітуватися після контузії під час військових дій: “Коли бачиш, коли робиш щось цікаве, коли знаєш, що воно буде нести радість, комусь буде подобатися. Його хочеться робити. Коли людина зайнята, до чогось прагне, коли є якась ціль, це досить велика підтримка для здоров’я.”

Ще одна неймовірна українська мисткиня, Дарія Івашко, створює неймовірні шедеври, виготовлені з бісером.

Живе майстриня у Нью-Йорк та добре відома в українській діаспорі.

Роботи Дар’ї Івашко зберігаються у фондах Українського музею в США. Вона мала багато персональних виставок.  Кожного року посідає все вищі позиції в “Світовій арт-енциклопедії”, до якої входять витвори більше ніж зі 130 країн!

Джерело: Суспільне

Ще новини

Залишити коментар