Головна » Екоферми України, які варто відвідати

Екоферми України, які варто відвідати

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

В Україні за останні роки з’явилося багато екоферм, які націлені на виготовлення натуральної продукції без хімічних добавок. На таких господарствах можна не лише поласувати органічною їжею, але і гарно відпочити усією сім’єю. Укрінформ підготував підбірку екоферм, де можна чудово провести відпочинок.

Козина ферма Елізи (Fromages d”Elise) село Дмитровичі, Львівщина

Фото: з вільного доступу інтернет

В селі Дмитровичах, що в 3 км від Судової Вишні розташована “Ферма Елізи” (Fromages d”Elise), також відома як “Шеврет”. Вона облаштована відповідно до європейських норм традиційного фермерства і відкрита для зеленого туризму. Ферма пропонує своїм відвідувачам якісні фермерські продукти вироблені за традиційними французькими технологіями. Основною продукцією є сири на основі козячого молока та екологічно чисте козяче м’ясо та яловичина.

Вхід 125 грн.

«Медовий блюз», село Луб’яна, Львівщина

Фото: з вільного доступу інтернет

Медовий блюз – це місце, де Ви можете організувати сімейний пікнік або велику гулянку на природі.

Тут ви можете зробити оригінальні іграшки з сіна своїми руками або прогулятися на тракторі. Також туристи зможуть взяти участь у відкачуванні меду, поїхати на екскурсію на пасіку, поспати на вуликах і спробувати ароматний чай з медом в кімнаті з прозорими вуликами. Крім того тут вам запропонують різні майстер-класи, а саме: “Таємничий світ вовни”, “Слайм”, гончарний майстер-клас і з розпису пряників.

Вхід 25 грн.

Ферма «Західний равлик» с. Солонка, Львівської області

Фото: з вільного доступу інтернет

«Західний равлик» – це ферма Ірини та Івана Юськевичів, що з 2017 року активно займаються вирощуванням і розведенням їстівних равликів.

В межах екскурсійної програми господарством на гостей ферми чекає цікава та пізнавальна розповідь про равликів. Під час спілкування Вам продемонструють процеси вирощування равликів, а саме – спаровування, яке, доречі, триває аж 4,5 год , відкладання ікри, познайомлять з щойно вилупленими малюками та відкриють дивовижні факти з історії, географії.

Також тут вам запропонують різні ГастроТури, а саме: Тижні французької, італійської, азіатської та української кухні, а також дні: День канапе з равликом, День пирога з равликом, та інші.

На цій фермі ви зможете пізнати дивовижний та багатогранний світ равликів, а також відкрити для себе вишуканий смак страв з цих молюсків.

Козина ферма “Бабині кози” с. Галайки, Київська область

Фото: з вільного доступу інтернет

Козина ферма “Бабині кози”- це господарство з розведення кіз зааненської породи та виробництва сиру.

Тут вам проведуть майстер-клас по ручному доїнню кіз і Ви власноруч зможете надоїти та спробувати свіже козяче молоко. Також ви можете взяти з собою якісь ласощі для кіз (наприклад шматочки хліба, або шматочки яблук) і покормити їх.

А ще вам розкажуть про сироваріння та наприкінці екскурсії проведуть дегустацію сирів: напівтвердий сир “Шеврет”, м’який сир з пліснявою “Капрінос” та свіжий сир “Боулінг”. Крім того, на фермі є мильна мануфактура, яка виробляє близько 30 видів мила з козячого молока та масла.

Вхід 150 грн.

«Долина страусів», село Ясногородка, Киевщина

Фото: з вільного доступу інтернет

Найбільша в Україні страусина ферма, і єдина, на якій проживають всі види страусів, розташована в одному з мальовничих куточків Київщини – всього за півгодини їзди від столиці.

Це мальовниче місце, де Ви зможете провести дорогоцінний час з рідними і близькими, вдосталь надихатися чистим свіжим повітрям, вибрати розвагу до душ.

На фермі ви можете відвідати екскурсію на страусину ферму, побачити різноманітних тварин і птахів в контактному зоопарку, покататися на чорному африканському страусі, продегустувати авторське фермерське вино у винному погребі, спробувати ексклюзивні страви з м’яса страуса в ресторані «Долина страусів».

Екскурсії от 150 грн.

«Фрумушка-Нова», село Старосілля, Одещина

Адреса: села Старосілля та Весела Долина, Тарутинський район (180-220 км від Одеси).

Фото: з вільного доступу інтернет

Господарство Фрумушика-Нова – це один з найбільших в Європі вівчарських комплексів з вирощування овець каракульської породи.

В етнографічному музеї під відкритим небом «Бессарабське село Фрумушика-Нова» можна познайомитися з національно продегустувати фірмові вина з їхньої виноробні, освіжитися в басейні, попарними садибами періоду 19-20 ст, з самобутньою культурою українського, молдавського, болгарського, гагаузького, російського, німецького, єврейського народів.

Також ви можете скуштувати і купити м’якого розсолу сиру (бринзи), приготованого за традиційною рецептурою з екологічно чистих і натуральних продуктів. Крім того тут можна відвідати міні-зоосад і погодувати в ньому тварин, сходити на риболовлю, итися в чані або лазні.

Також на території господарства є можливість побачити найбільший гранітний пам’ятник в світі “ЧАБАН Фрумушиці-НОВА”. Монумент офіційно став самим в світі і був внесений до Книги рекордів Гіннеса, а також до Національного реєстру рекордів України. Висота пам’ятника склала 16 метрів 43 сантиметри (17,93 м з постаментом), а вага 1080 тонн.

Ще новини

Залишити коментар