Головна » Довгоочікуваний міст Костянтинівка – Богданівка: буде? не буде?

Довгоочікуваний міст Костянтинівка – Богданівка: буде? не буде?

Автор Виталия
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Нещодавня подія на понтонній переправі, коли з палуби випало авто, нагадала громаді про актуальність будови сучасної переправи через річку Південний Буг.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
подія сталася 6 червня

Редакція «Южбудньюз» вирішила розібратися в цьому та дізнатися коли ж чекати на міст? Зацікавила нас і ціна питання.

Але с початку трохи історії…

Це вже історія

Жителі Богданівки написали петицію минулому президенту, щодо необхідності  в переправі через річку.

Нардеп минулого скликання брався реалізувати цей проєкт, але все зупинилося на розробці проєкту.

До речі, існує аж три проєкти: проєкт під’їзних доріг з боку Богданівки, який було підготовлено місцевою компанією «Юженергобуд»; проєкт під’їзних доріг до переправи з боку Костянтинівки; та проєкт самого мосту, тобто понтонної переправи.

На підставі розробленої документації Управління з капітального будівництва Миколаївської області виступило замовником та провело тендера на виконання будівельних робіт.

На сьогодні, реалізовано лише проєкт, що розроблявся ПрАТ  «Юженергобуд», а виконавцем робіт виступила вознесенська компанія.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Влітку 2020 року, було реконструйовано відрізок дороги до майбутнього мосту (близько 5 млн грн).

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
вул. Радгоспна

Будівництво виконувалося за кошти передбачені проєктом добудови Ташлицької ГАЕС на соціальні та екологічні заходи. Виділені ці кошти, на підставі розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації.

Довідка від ЮжБуд_News: У ході будівництва Ташлицької ГАЕС застосовано схему фінансування спорудження промислового об’єкта та реалізації соціально-екологічних заходів у зоні його впливу. На це спрямовується до 10% від коштів, що надходять на завершення будівництва.

Наприкінці того ж року, були проведені роботи з будівництва берегової частини мосту з боку Костянтинівки (2,5 млн грн). Знову ж таки основним помічником будівництва був НАЕК «Енергоатом», керівництво ЮУАЕС.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск

Взагалі минулого року на Миколаївську область було виділено субвенцію державного «Дорожнього фонду», на будівництво мосту передбачалося 20 млн грн

Тож епоха порому та човнів закінчується?

На жаль поки, що ні…

Не допомагає реалізації проєкту нинішній депутат. Адже він не любить процес реалізації проєкту. Більше йому подобається одразу приїжджати на відкриття – на перерізання стрічки та банкет. А до цього моменту – костянтинівському мосту ой як далеко. Напевно ще не одна каденція нардепів зміниться.

Але розбираймось поетапно.

Наразі реальні роботи проведено лише з реконструкції частини під’їзної автодороги до берегової частини мостового переходу НЖМ-56 через р. Південний Буг між с. Богданівка Доманівського та смт Костянтинівка Арбузинського району Миколаївської області”.

 І це сама оптимістична частина історії…

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
тут має бути під’їзна дорога до мосту 

Щодо дороги з боку Костянтинівки, за коментарем ми звернулися до заступника начальника відділу містобудування та архітектури южноукраїнської міської ради Ічанської Христини Владиславівни:

«Сьогодні під’їзна дорога існує, можна сказати лише на словах, бо генплан Костянтинівки, ще не затверджено. Але в нас вже є дозвіл на його розробку та виділені кошти на цей напрямок. Планується оголошення тендеру на розробку плану. Поки генеральний план не затвердять, питання з дорогою буде лишатися відкритим».

Довідка від редакції: Южноукраїнська міська рада, на замовлення  виконавчого комітету, наприкінці травня,  прийняла рішення «Про надання дозволу на розроблення проєкт містобудівної документації: Генерального плану та плану зонування (у складі генерального плану) смт Костянтинівки Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району Миколаївської області». А 10 червня повідомлено про початок розроблення проєкту містобудівної документації – Генерального плану.  Відповідальний за розроблення проєкт, як раз відділ містобудування та архітектури Южноукраїнська. 

Увага! Протягом місяця можна надати пропозиції щодо врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб. Пропозиції треба подавати на адресу: бульвар Цвіточний, 9, кабінети 1-3; телефон для довідок: 5-50-85

Ну і про сам міст: як повідомила нашій редакції заступниця начальника управління МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ Григор’єва Світлана Кирилівна, на сьогодні проєкт пройшов експертизу, управління отримало позитивний висновок та наразі оголошені торги на PROZORRO.

Очільниця відділу  з питань архітектури запевнила, що гроші є: це 20 млн грн державної субвенції та ще 7 мільйонів з фонду соціальної програми будівництва ТГАЕС. Ці додаткових 7  мільйонів гривень потрібні тому що кошторис розраховано на 27 млн грн

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
а поки що там де мав би бути міст відпочивають місцеві мешканці 

Наша редакція буде слідкувати за проведенням торгів та повідомне про результати своїх читачів.

Ще новини

Залишити коментар