Головна » День пам’яті захисників в Южноукраїнську: фото

День пам’яті захисників в Южноукраїнську: фото

Автор Виталия
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

У 2019 році Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Сході.

Саме на ці серпневі дні  2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським загарбникам загинули кращі українські сини і доньки.

За офіційними даними, під час Іловайської операції та подальшого розстрілу під час забезпечення «зеленого коридору» загальні втрати українців перевищили 300 воїнів загиблими, 429 – отримали поранення і 300 – потрапили до полону, 42 і досі вважаються зниклими безвісти.

Южноукраїнстка ТГ у цей день, за для вшанування пам’яті полеглих, влаштувала громадські панахиди та покладання квітів до пам’ятних знаків. 

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

 О 9.30 ранку на Музейну площу прийшли сімї загиблих южноукраїнців: Сергія Горобця, Ігоря Буйновського, Миколи Гончарука, Артема Козія та представники громадськості і місцева влада.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

В знак шани та вічної пам’яті захисникам нашої країни, що загинули в українських соняшникових полях під час віроломного та підступного вбивства російськими найманцями та регулярними військами РФ, присутні прикрасили свій одяг квітками-символами.

Слово було надано  меру міста Валерію Онуфрієнко і заступнику голови міської організації ветеранів та учасників АТО Денису Кравченко.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Також вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання о 10:00 

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

 До меморіального знаку «Незламні духом» несли квіти, багато хто в цей день додав у свої букети соняхи…

До меморіальних дошок загиблим учасникам АТО Ігоря Буйновського, Горобця Сергія, Кучмія Івана та Завірюсі Олександра букети відвезли ветерани антитерористичної операції Кравченко Денис, Савостов Руслан та Шмидько Олександр.

На цвинтарі с. Панкратове, до пам’ятного знаку Миколі Гончаруку,  поклали квіти  голова благодійного фонду «Мирне небо»  Сергій Васильович Пелюх та заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Заболотна Лариса Володимирівна

Наш героїчний народ пережив не одну війну. Та на жаль, право бути Незалежними необхідно виборювати. Тож пам’ятаймо та шануймо тих хто боровся за наше право на свободу й не пошкодував за для цієї мети навіть свого життя. 

Вічна пам’ять героям! 

Читайте також: У Южноукраїнську відбулась Всеукраїнська акція «Сонях пам‘яті» та Реконструкція території біля пам’ятної дошки воїну АТО

Ще новини

2 коментарі

Наибольшей школе города - исполнилось 35 лет! | YuzhBudNews 01/09/2021 - 18:03

[…] Читайте так же: 1 вересня в нашому місті: фото та День пам’яті захисників в Южноукраїнську: фото […]

Відповісти

Залишити коментар