Головна » Чи можна неповнолітнім знаходитися на вулиці після десятої?

Чи можна неповнолітнім знаходитися на вулиці після десятої?

Автор Виталия
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Вже звичним явищем для нашого міста стали вечірні посиденьки підлітків в альтанках у дворах та парках. Нерідко такі збори супроводжуються розпиванням спиртних напоїв та палінням.

Люди проходять повз таких компаній, не зважаючи на те, що на їх очах порушується закон про заборону перебування у розважальних закладах, закладах громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях Южноукраїнської ТГ дітей віком до 16 років з 22.00 до 06.00 години без присутності батьків, а також розпиття алкогольних напоїв.

ДО ЧОГО ЦЕ ПРИЗВОДИТЬ? Минулого місяця місто сколихнули дві трагічні події, що були пов’язані з перебуванням неповнолітніх дітей у недозволений час без нагляду дорослих:

В нічний час група підлітків відпочивала на пляжу, в результаті такого відпочинку втопилася молода дівчинка.

Читайте про це тут: Сьогодні на міському пляжі Южноукраїнська дістали з води тіло дівчини

12-річна дівчина намагалася покінчити життя самогубством (за офіційною версією), вистрибнувши з вікна. Як, відомо перед подією, компанія неповнолітніх, в якої опинилася дівчина, розпивали алкогольні напої на вулиці.

Читайте про це тут: В Южноукраїнську 12-річна дівчинка намагалась покінчити життя самогубством
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Як би хтось із дорослих підійшов із зауваженням до тих дітей або вилизвав поліцію для проведення профілактичної бесіди, то можливо трагічних наслідків можна було б уникнути.

Після цих резонансних подій багато хто звинувачував батьків у тім, що сталося. І дійсно, у разі виявлення дитини в розважальному закладі чи у парку, на вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячих та спортивних майданчиках, барах, дискотеках, магазинах з алкогольною продукцією тощо у нічний час, батьки притягуються до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 Ку КУпАП)

Ще одна проблема, що напряму пов’язана з попередньою, це невиконання деякими несумлінними закладами торгівлі закону, що  забороняє реалізацію громадянам до 18 років тютюнових виробів, пива, алкогольних , слабоалкогольних напоїв, вин столових.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Аби уникнути сумних наслідків та не лити сльози потім, треба не бути байдужим, якщо ви бачите порушення таких норм законів. Не минайте цих випадків – втручайтеся, робіть зауваження, викликайте поліцію!

Як повідомив офіційний сайт міста, з метою посилення профілактичної роботи щодо запобігання правопорушень в підлітковому середовищі на території Южноукраїнської територіальної громади, поширення проявів вживання неповнолітніми алкогольних та слабоалкогольних напоїв, продажу дітям спиртних напоїв та втягнення їх у пияцтво Спеціалістами служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради спільно представниками поліції відділення №3 та фахівцями Южноукраїнського міського центру соціальних служб  проводяться вечірні профілактичні рейди «Діти вулиці».

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

Такі заходи не мають на меті порушити права дітей, а лише обмежити можливість впливу на них негативного та небезпечного середовища.  

Але і ми, як громада, також маємо долучитися до такої роботи! Якщо ви бачите вище зазначені правопорушення робіть зауваження, якщо правопорушники не реагують – дзвоніть у поліцію.

  • Загальний номер:102
  • Національна поліція в Миколаївській обл.: 0-800-50-02-02
  • Южноукраїнське відділення: (05136) 5-44-00, 4-58-02 (чергова частина)

Пам’ятаймо, що чужих дітей не буває.
Саме ці люди будуть будувати майбутнє завтра, а сьогодні ми маємо спільно подбати про них!

Ще новини

2 коментарі

Залишити коментар