Головна » Чи відбудуться олімпійські ігри в Токіо?

Чи відбудуться олімпійські ігри в Токіо?

Автор admin

Як запевняє Віцепрезидент МОК, Олімпіада в Токіо відбудеться незалежно від коронавірусу, стосовно сценарію скасування ігор не розглядатимуть.

Про це повідомив на сайт “Суспільне/спорт

Віцепрезидент Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) та очільник координаційної комісії Токіо-2020 Джон Коутс підтвердив, що Олімпіада в Токіо розпочнеться 23 липня 2021 року незалежно від ситуації з коронавірусом. При цьому Коутс розуміє, що деякі країни не подолають коронавірус до запланованого початку змагань. Але це не завадить проведенню Олімпіади.

«Олімпіада відбудеться з COVID-19 або без нього. Тепер наше завдання – розглянути усі контрзасоби, щоб Ігри відбулися. Деякі країни контролюватимуть поширення коронавірусу, деякі – ні. У нас будуть атлети з обох типів країн. Загалом прибуде 206 країн, тож перед організаторами з Японії стоїть величезне завдання, як усе це взяти під контроль», – заявив Коутс у коментарі AFP.

Своєрідною тематикою 32-х Олімпійських Ігор у Японії мала стати Reconstruction Games, що має на увазі подолання наслідків землетрусу та цунамі в Японії 2011 року. Тепер, як зазначив Коутс, це ще й будуть Ігри, які подолали COVID-19, “світло в кінці тунелю”.

Але, ймовірність скасування змагань 2021 року припускає Президент Організаційного комітету Олімпійських ігор у Токіо Йошіро Морі – доля Олімпіади та Паралімпіади залежатиме від розробки вакцин та методів лікування COVID-19. Чиновник додав, що повторне перенесення Ігор є малоймовірним варіантом, адже міста-господарі Олімпіади вже відомі до 2028 року, зокрема Пекін у 2022 році та Париж – у 2024-му.

Йошіро Морі підсумував, що скасування або проведення Олімпіади залежатиме від того, чи подолають люди коронавірус. Водночас чиновник не вважає, що така ситуація в світі триватиме протягом року й сподівається, що пандемія буде піддана під контроль.

Ще новини

Залишити коментар