Головна » Чи можливо отримати ліки пенсіонерам в аптеках Южноукраїнська?

Чи можливо отримати ліки пенсіонерам в аптеках Южноукраїнська?

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс. Южноукраинск
З 24 січня 2022 року вакциновані громадяни віком від 60 років зможуть використати “ковідну” тисячу за програмою “Єпідтримка” на купівлю ліків, у тому числі через інтернет.

Як це працює?

  • Під час платежу вік людини перевірятиме банк. Коли саме ви оформили картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків вам вже виповнилося 60 років, а також щоб ви мали повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у Дії.

Важливо: на телефоні, де є карта єПідтримки, має бути NFC (технологія бездротової передачі даних).

Чи в кожній аптеці можна купити ліки?

  • Южноукраїнську придбати лікарські засоби можна буде в аптечних закладах та в інтернет-аптеках, як за рецептом лікаря, так і без нього.
Програма розповсюджується виключно на лікарські засоби та препарати рецептурного відпуску, окрім бадів, лікарської косметики товарів мед назначення (медичних приладів).

Як можна буде отримати виплату: 

  • Оформіть спеціальну картку “єПідтримка” в одному з банків партнерів. Після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок неможливо.
  • Завантажте застосунок “Дія” та авторизуйтесь у ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі “Дія”, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку “Дія” зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та виберіть “єПідтримку”.
  • Виберіть для виплати картку “єПідтримка”. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Також, люди віком 60+ за 1000 грн зможуть витрачати гроші не лише на купівлю ліків, а й на оплату комунальних послуг.

На жаль, якщо у пенсіонера немає смартфона та додатку “ДІЯ” отримати цю “Зетисячу” неможливо. Однак обіцяють, що розроблять механізм, де люди зможуть отримати цю тисячу іншим шляхом.

Також президент повідомив, що ця програма скоро поширюватиметься на громадян України у віці 14-18 років. “Ковідну” тисячу можна буде витрачати не лише на книги, спорт, театри, кіно, музеї та подорожі в межах України, а й на освіту у вигляді курсів, програм, тренінгів тощо.

Мапа аптечних закладів Южноукраїнська

Ще новини

Залишити коментар