Головна » Через війну зупинився найбільший виробник солі в Європі «Артемсіль»

Через війну зупинився найбільший виробник солі в Європі «Артемсіль»

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

В Донецькій області через російську військову агресію понад місяць тому зупинилося найбільше в Європі підприємство з видобутку солі – ДП “Артемсіль”. Продукція вже зникає з прилавків, її дефіцит помітили в різних куточках України.

Підприємство зупинили ще у квітні, бо стало неможливо вивозити залізницею готову продукцію з Соледара. Вузлову станцію підприємства, де відвантажують готову продукцію, регулярно обстрілюють росіяни.

ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.
 Фото з відкритих джерел

Запас готової продукції з ДП «Артемсіль» встигли вивезти та доставити в торговельні мережі. На думку очільника підприємства, тепер Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону, а ціна відповідно буде вищою, адже «Артемсіль» була найбільшим підприємством з видобутку солі у Європі. Сіль експортували в Угорщину, Польщу, Грузію, Молдову, Азербайджан, Румунію.

Водночас, на думку очільника підприємтсва, пластам кам’яної солі під землею нічого не загрожує. «Загрожує лише тим об’єктам, які на поверхні. А те, що під землею, не зруйнується. Якщо, звісно, спеціально там щось не зробити».


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар