Головна » Британський вчений створив технологію WFG «теплі вікна»

Британський вчений створив технологію WFG «теплі вікна»

Автор Anna
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ. Новости Южноукраинск. ЮжБудНьюз. ЮжБудНьюс
У Великобританії винахідник Матіас Гута придумав вікна, які економлять енергію в будинку. Це цікаве нововведення в архітектурно-будівельній галузі отримала назву «water-filled glass», допоможе економити тепло в зимовий час і уникати надмірного перегріву в літній.

Спочатку Гута модифікував звичайне скло, де всередині кожного є вертикальний шар води, що перешкоджає перегріву приміщення під дією сонячного світла.

Раніше ми писали про Будівництво будинку за допомогою 3D-принтера

Він розробив технологію заповнених водою вікон, сам процес нагрівання води з вікон відкачується в спеціальний резервуар для зберігання, а всередину заливається нова. Тепла вода почне використовуватися для обігріву приміщення, заливаючи в труби опалення. Це знизить необхідність у використанні бойлера або котла і заощадить енергоносії. Також вікна з водою мають відмінну звукоізоляцію. Архітектор також створив два прототипи будинків, заснованих на цій технології. Один знаходиться в Угорщині, другий — на Тайвані.

При комп’ютерному моделюванні вдалося довести, що для нагрівання або охолодження будинку з системою WFG (вікна, теплова помпа) можна використовувати на 72% менше енергії, ніж при установці звичайних подвійних вікон, системи обігріву або охолодження. А в будинках з потрійним склінням даний показник і зовсім досягає 61%.

Єдине, що створена у Британії система не зможе вважатися повністю зеленої, тільки тому що використовує електроенергію (для роботи помпи). Однак її потрібно значно менше, ніж для кондиціонера або бойлера.

Ще новини

Залишити коментар