Головна » Бойовий безпілотник Akinci пройшов льотні випробування

Бойовий безпілотник Akinci пройшов льотні випробування

Автор admin

Безпілотник Akinci вперше показали публіці на виставці Teknofest у Стамбулі у вересні 2019 року. Літальний апарат належить до класу важких безпілотників і може як проводити розвідувальні операції, так і завдавати ракетно-бомбових ударів по наземних цілях. Бойовий безпілотник Akinci, розроблений спільним українсько-турецьким підприємством Black Sea Shield, успішно пройшов льотні випробування.

“Сьогодні вперше без управління з наземної станції Akinci здійснив повністю автономні зліт та посадку. Також, було проведено тестування систем на середній висоті 20 тисяч футів (близько 6 кілометрів – ред.)”, – зазначив очільник компанії.

Black Sea Shield об’єднує зусилля ДП “ЗМКБ “Прогрес” ім. академіка О.Г. Івченка та турецької компанії “Baykar Defence” у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Akinci повністю оснащений українськими авіаційними двигунами АІ450Т виробництва “Івченко-Прогрес”. Після проходження всіх випробувань він зможе замінити ударний безпілотник попереднього покоління “Байрактар” ​​ТБ2, який стоїть на озброєнні ЗС Туреччини.

Джерело

Ще новини

Залишити коментар