Головна » Абонплата за комунальні послуги: КП ТВКГ пояснив, чому це запроваджують і скільки доведеться платити

Абонплата за комунальні послуги: КП ТВКГ пояснив, чому це запроваджують і скільки доведеться платити

Автор admin
ЮжБудNews. Новини Южноукраїнськ.

В Южноукраїнську почала діяти нова абонплата. Крім тарифів на водопостачання, водовідведення та теплопостачання, споживачам КП ТВКГ доведеться сплачувати й абонентське обслуговування. Про це повідомили на офіційному сайті.

Звідки взялась абонплата?

Плата за абонентське обслуговування – це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, постачання теплової енергії, гарячої води та послуги з поводження з побутовими відходами, включаючи договори публічного приєднання.

Раніше ці витрати були включені у тарифі на комунальні послуги, але тепер вони виокремлені.

Абонентська плата включає:

  • витрати, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги (договірна робота, яка буде проводитися безпосередньо з кожною квартирою);
  • витрати підприємства на здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахування та стягнення плати за спожиті комунальні послуги (ведення обліку кожної квартири, внесення показників, формування квитанцій);
  • витрати на зарплату спеціалістів та робітників служби збуту, канцелярські, інформаційні витрати;
  • витрати на повірку, ремонт, монтаж, демонтаж комерційних засобів обліку комунальних послуг (будинкових приладів обліку);
  • виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами, в тому числі договорами публічного приєднання (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення).

Як нараховується абонплата?

Абонплата вираховується окремо за кожною комунальною послугою (постачання теплової енергії; постачання гарячої води; централізоване водопостачання; централізоване водовідведення; поводження з побутовими відходами).

Абонплата сплачується щомісячно, та є обов’язковою для усіх споживачів, вона зазначається в розрахунковій квитанції. 

Розмір цієї плати є сталим. Він не залежатиме, від того, чи споживач впродовж місяця користувався централізованим водопостачанням, водовідведенням або теплопостачанням.

В Южноукраїнську плата за абонентські обслуговування з одного помешкання становить:

  • 18,28 грн./місяць з ПДВ у будинках з комерційними приладами обліку у розрахунку на одну послугу;
  • 15,64 грн./місяць з ПДВ у будинках без комерційних приладів обліку у розрахунку на одну послугу.

Важливо: не платити зможуть ті, хто повністю відмовився від послуг централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, постачання теплової енергії та гарячої води.

Крім того, на абонплату надається державна субсидія. При укладанні колективного договору на надання комунальних послуг, абонентська плата не нараховується.

Несплата абонентської плати може призвести до виникнення заборгованості з подальшою втратою субсидії та припинення надання послуги.


Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News
Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

Читайте також:

    Ще новини

    Залишити коментар