Головна » Доступне місто: жителю Южноукраїнська облаштували зручний і безпечний пандус – фото

Доступне місто: жителю Южноукраїнська облаштували зручний і безпечний пандус – фото

Автор admin

Віктор Лімборський живе в Южноукраїнську. Він – людина з інвалідністю, пересувається на візку. В його будинку замість пандуса була стара і не пристосована для пересування на візку конструкція, чоловікові складно було самостійно пересуватися.

У зв’язку з цим він звернувся до керуючого ОСББ з проханням про облаштування пандуса. Однак йому відповіли, що на той момент грошей на облаштування пандуса на балансі не було, оскільки тривав ремонт даху.

«Там тим більше умови такі були, що міськвиконком допомагає, виділяє частину коштів, плюс ваші стільки-то грошей. І якщо він (глава ОСББ, – ред.) почне розпорошувати їх, то… розумієте… Тому він говорить: «Давай пізніше», – розповідає чоловік.

Минув час і Віктор Лімборський звернувся в «Юженергобуд».

«… тут без проблем, відразу. Я звернувся, мені передзвонили, сказали: «Ми все зробимо, підготуємо матеріали і приступимо», – розповідає Віктор.

Компанія встановила пандус з поручнями, як це повинно бути за нормами безпеки. За словами Віктора, роботу зробили добре.

«Можу сам спуститися, сам піднятися, а тоді у мене лежав шматок… ні поручнів, нічого не було. Спускатися – теж небезпечно було: десь можна заїхати, перевернутися. А зараз їдеш, тримаєшся, нормально», – ділитися емоціями Віктор.

За його словами, в місті також не вистачає пандусів. А ті, які є, – часто незручні або старі і пошкоджені, а отже небезпечні. Також чоловік скаржиться, що в парку місцями асфальт занадто пошкоджений, що пошкоджує покришки інвалідного візка.

«Ця покришка одна коштує 1800 гривень. Одна покришка, хороша, така, яка витримує мою вагу. Мені доводиться купувати її в Німеччині, по інтернету. Вона на два роки, більше не поїздиш по нашим дорогам», – зазначає Віктор.

Як повідомляє day.kyiv.ua, на початок 2017 року кількість осіб з обмеженими можливостями в Україні становила 2 мільйона 600 тисяч чоловік, в тому числі понад 240 тис. осіб з інвалідністю 1-ї групи. Всі вони мають право на комфортне і безпечне пересування по місту.

Ще новини

Залишити коментар